Duzina de cuvinte-Reciclare

Acu’, cu criza asta , stiti cum e…Topaim din scumpiri in scumpiri , precum un /saltimbanc/..Auzii /rostire/ la Tv , ca e de mare interes national problema cu ecologia , poluarea si reciclarea.Respect pentru natura , cod verde , far’ da /desfrunzire/.Daca stau si ma gandesc , nimic mai /adevarat/ , au perfecta dreptate , e prea mare consumu’.O tona da hartie reciclata salveaza 24 copaci , zic cei indreptatiti.Eu am acasa fro 10 (zece) kg de hartie de ziar , (nu /papirus/ , sa fie clar asta) pusa-n neste /tuburi/ da carton ..Pai , de ce sa n-o reciclez? .Bagai in regula de trei simpla si-mi iesi asa : daca la 1000 kg hartie se consuma 24 copaci , la 10 kg hartie , cati copaci ? Imi iesi la raspuns , ca fac 0,24 copaci…Deci , salvez aprox. un sfert de copac : brad , stejar , ulm , pin , plus alte esente cu /nervuri/.Rogu-va , dup’ ce cititi cele ce urmeaza , nu ma priviti /ironic / , ca nu voiesc sa se propage cu /ecou /in blogosfera , precum la popa cel tuns.Bunaoara , cele 10 kg de ziar o sa le folosesc in loc de hartie higienica… Nu-mi ia frecatu’ pentru inmuierea ziarului mai mult de 5 min (cu bataie) , inclus taiatu’ in bucatele , cu tot dichisu’… Iar ziaru’ n-are-n componenta /iridiu/ , ca ala-i tare , se foloseste la varfuri de penitze si la creuzete..…Plus ca fac exercitiu pentru metacarpiene si falange , cand cu /cadenta/ frecatului..Avantaj io si numa io…Si-am mai auzit , ca miniumul de plumb ( ala den ziar), n-ar fi asa de nociv pentru organism si mediu’ inconjurator , precum scriu alti rauvoitori si rau intentionati , scarbele de ei.Doar se foloseste si-n grunduiri de /ziduri/, pan la urma , mah, nesimtitii reac..Si-o sa mai strang ziare-n tuburile mele , c-asa cred da cuvinta, m-ati auzit sau nu?…Sunt nervos, deja… :))

Ca sa nu fiu contrazis , sa existe dubii si brambureala in gandire. Din Wikipedia:
“ Regula de trei simplă este o metodă matematică , ce permite determinarea unuia dintre termenii unei ecuații de proporționalitate pe baza celorlalti. Ea poate fi utilizată si pentru a verifica dacă o relație de proporționalitate este satisfăcută de un set de valori.”
Si schematic:
1000 kg ziar…………………………………24 frasini
10 Kg ziar……………………………………x frasini
––––––––––––––––––––––
10deinmultit cu 24 , supra 1000 , egal cu 0,24
Uitati-va ce frumusete..Si ,culmea , e si apa p-acolo… Pai , nu fac bine ce fac?

Acest articol a fost publicat în Acareturi. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

19 răspunsuri la Duzina de cuvinte-Reciclare

  1. Pingback: Smântână | Joramotive de sărit obstacole

  2. almanahe zice:

    Chiar eram curioasă să văd cum o dai la desfrunzit …peştele! Înţeleg, deci, că tu, toamna pescuieşti bărcuţe de hârtie. 😆

  3. Scorpio zice:

    Pai…spor la frecat! :))

  4. dordefemeie zice:

    Frumoasa imagine intradevar, pacat de ea, asa ca orice metoda de reciclare e buna 😆

  5. psi zice:

    bine că știu. îți trimit și eu nește ziare… cică au puțin plumb, că la oltchim nu era așa ceva. 😛

  6. Tinere Virusache o vecină, pe vremea lui Ceașcă, se duse la doctor , era bolnavă săraca. După un control destul de amănunțit și-a dat seama medicul cum că bubele alea de pe…, bip, se datorau ziarului ce juca rolul de hârtie igienică. ( Este posibil ca inflamarea să sew fi datorat și conținutului dar nimeni nu a avut curajul să facă publice rezultatele examinării. :lol:)
    Pentru știința celor tineri, hârtia igienică se găsea la liber doar de 1 Mai și 23 August.

  7. Din ziare reciclate se face hârtia igienică cea mai ieftină. Am văzut eu la supermarket! E drept că dacă transporţi ziarele la fabrică, le topeşti, le recolorezi, le tai, şi le rulezi s-ar putea să mai dai foc la o pădure pentru obţinerea energiei. Tot soluţia ta e mai eco! :))

  8. irealia zice:

    Adun şi eu ziare, dar vreau, zău, să le dau la reciclat, nu să le reciclez eu. 🙂 Cât se mai poate…

  9. Pingback: Duzina de cuvinte… toamna « Dor De Dragoste

  10. cammely zice:

    in loc de hartie higienica…? 😆
    musafirii ce zic, le place s-o frece, sau pt ei ai ceva hartie mai speciala ? 😆

Lasă un comentariu