Nu poate fi contestat faptul , ca exista o adevarata arta si rafinament in a fi gospodina si gospodar.Si, ca in orice arta , pe langa talent , se cere si multa pasiune si dorinta de a invata , ca doar nimeni nu s-a nascut invatat.Din cele mai vechi timpuri , viata in colectivitate a impus anumite reguli , atat in ceea ce priveste aranjatu mesei , cat si in comportarea mesenilor.Deci , sa detaliem putin … Spre exemplu , pozitia corpului pe scaun , la masa , trebuie sa fie neaparat destinsa, nu de om /tamp/, picioarele intinzandu-se sub masa , cat mai mult posibil , pentru a crea spatiu vital.Pentru un bun sprijin si realizarea unei bune digestii , coatele vor fi sprijinite pe masa , iar farfuriile vor fi obligatoriu inconjurate de antebrate , sub forma de /evantai/.In timpul servitului mesei , partea superioara a corpului trebuie miscata continuu , /capul/ ramanand in permanenta aplecat deasupra farfuriei , intrucat mancarea se duce la gura antrenand bratele si umerii.Lingura se tine ca un creion , intre degetul mare , aratator si mijlociu (digitus impudicus) , manuind-o ca pe un /malaxor/.De altfel , lingura se foloseste numai cu mana stanga , spre deosebire de furculita , care se tine in mana dreapta , cand in stanga e cutitul.Cutitul trebuie apucat cu grija , intre degetul mare si aratator, apasand pe maner cu metacarpienele , nu cu falangele.Bunaoara , /nimic / nu te-mpiedica in a gesticula cu tacamurile intre degete , pentru a putea fi mai bine inteles de /asistenta/.Nu strica si-un plescait (din cand in cand ) , prin asta demonstrand gazdei ca savurezi la max.cele preparate si provocandu-i sentimente rascolitoare pline de /duiosie/ .In caz c-ai scapat un partz la masa , nu dispera, nu te comporta ca un /monstru/, cauta sa maschezi momentul, spunand ca de vina este guvernu si institutia prezidentiala..Vei constata , cu uimire , ca ai sustinatori Daca exista , cumva , vreun servetel de panza in dreptul tacamului , desfa-l cu atentie si foloseste-l (cat mai vizibil) la stersul gurii ..Practic , din aceleleasi considerente : in semn de respect , lipsa de/marsavie/ si alte simtaminte/alambicate/. Ti-a cazut un tacam pe podea , ridica-l si sterge-l cu o margine de la fata de masa , doar n-o sa soliciti amfitrionilor unul curat si sa deranjezi astfel petrecerea, creind /murmur/ printre invitati…Atentie si la feliile de paine ! Taie-le cu cutitul in portisoare mici , atat cat e nevoie , iar daca n-ai cutitul la indemana , rupe-le cu mana stanga , in timp ce sunt tinute cu mana dreapta.Daca ,din nefericire , pica firimituri , pastreaza-le langa farfurie , ca sa faci mici cocoloase , de te plictisesti.Si , in final , cand se toasteaza , ridica paharul cat iti permite bratul , pentru a da pretuire evenimentului sarbatorit si a agita spiritele.Daca ai si-o tigara dupa ureche, cu atat mai bine…
Ps/ Va amintesc faptul , ca am elaborat acest ghid cu depuneri de efort, pentru a va informa coerct , cu acuratete si sustinut da dovezi Data fiind posibilitatea erorii umane, nu pot garanta ca informatiile din prezentu sunt in totalitate corecte si complete , am apelat mai mult la imaginatie si /memorie/ si le-am trecut pa curat….
-
Articole recente
Categorii
- Acareturi (163)
- De-ale condeiului (11)
- Hazlii si nu numai (95)
- Politichie (81)
- Povesti despre mincinosi (45)
- Ultima postare (1)
Arhive
- octombrie 2013
- septembrie 2013
- august 2013
- iulie 2013
- iunie 2013
- ianuarie 2013
- decembrie 2012
- noiembrie 2012
- octombrie 2012
- septembrie 2012
- august 2012
- iulie 2012
- iunie 2012
- mai 2012
- aprilie 2012
- martie 2012
- februarie 2012
- ianuarie 2012
- decembrie 2011
- noiembrie 2011
- octombrie 2011
- septembrie 2011
- august 2011
- iulie 2011
- iunie 2011
- mai 2011
- aprilie 2011
- martie 2011
- februarie 2011
- ianuarie 2011
- decembrie 2010
- noiembrie 2010
Cele mai bune posturi și pagini
Blogroll
- Alex
- Almanahe
- Anacondele
- Androxa
- Arca lui goe
- Aspida's Weblog
- blogu' lu' Cimpoca
- Blogu' lu' Marcus
- blogul Citei
- Blue River
- Buimacii
- Calin
- Carco
- Cita
- Crescentius
- Cristian Dima
- dictatura justitiei
- Dr.Lecter
- Gabriela
- Georgiana
- Grig
- Ice25
- incertitudini
- Julia
- Lolita
- Marian S.
- Melanie
- Mirela
- Mitza
- Motive fictive
- nea Costache
- Numararea inversa
- Papi
- pisoiu Griska
- Plano 10
- Popateapa
- Program seniori Spania
- psi
- psipsina
- Rockprogresiv
- Rokssana
- Sara
- Scorpio 72
- Shogunu
- Sicti
- Silavaracald
- Stropi de suflet
- Teo
- Uica Mihai
- valentina
- Vero
- vis si realitate
- vlad
Meta
tre’ să depui eforturi să alcătuieşti la fel de minuţios, coane virusache, şi un ghid pentru cei de stânga…stângaci, adicătelea. :))
Il fac aia cu politica… :))
schimbă adresa cu care te loghezi la mine şi mulţumeşte wordpress-ului că e cretin. 😦 am văzut că iar nu poţi posta la mine şi am lămurit oarecum cine e di vină…
http://smro.wordpress.com/2012/08/05/wordpress-akismet-spam/ dacă te lămureşte marian întrucâtva.
Incerc ,Pisic ! Nici azi , cu Ghici , nu putui! Frumoasa statuia ta! :)) Nu stiu cine-i Marian
acu să moară calu… îs eu la spam? comentasem ceva… 😦
Te scosei! Ca la balamuc! :))
Pingback: Déjà vu « Almanahe
Pingback: Portretistul | Joramotive de sărit obstacole
Instructiv ghid, virusache! Îl iau, cu copy-paste, să-l pun bine pentru posteritate! 😀
Nu te lua dupe nebuni! :))
Pingback: Făcătură (cu o duzină de cuvinte în zeamă de alte vorbe, fierbinte) « Idei Înghesuite
Reblogged this on CALEIDOSCOP DE HÂRTIE.
Pingback: psi-duzineală fără titlu « Tiberiuorasanu's Blog
Pingback: DUZINA DE CUVINTE Țara lu ‘ Căcărău « Dictatura justitiei
Auzii că la pui trebuie să pui mina în ceaun. Este?
Da` la peşte? Ia zi, dom` expert, ce faci la peşte cu fiarele astea inutile???
Mariene, de cand sunt pa fata da pamant, pestele-l mananc cu mana!Am zis! :))
Virusache, frate, ești stângaci ? 😳 😳
In gandire! :))
Pingback: Duzina de cuvinte- Cică… « Cățărătorii
furculiţa şi cuţitul s-au înscris la dans sportiv
sau la scrimă ca duelul lor să aibă un motiv?
mânuite vitejeşte în războiul cu friptura
numai mâţa să câştige… c-a sărit îmbucătura
jos din strachină şi-acuma o aleargă şi o saltă…
poate crede că-i un peşte proaspăt pescuit din baltă! 😀
Multam ,Carmen pentru versuri..Se potrivira la fix! Fir intins! :))
:)) Bey…cocoloase fac si eu la masa, dar partz nu!!!!!!!
Poate-l faci si p-ala , den gresala..Gresitilor nostri , ne iarta pacatele! :)) :))
Dacă ţin lingura cu stânga, aş face bine să am şi-un animăluţ în braţe, ceva, altfel, păcat de risipă, că-n gură nu cred că ajunge mare brânză…:)
Altfel, admir ghidul şi respect efortul necesar elaborării lui!
Pai asta-i scopu ghidului ,sa nu manance invitatii! Depinde ce animalutz! :))
Codul bunelor maniere, pe intelesul tuturor. Bun… am inteles si faza cu partzul, se poate intampla oricui, si asa e, momentul trebuie depasit cu gratie. Ce te faci… cu mirosul? Cum il maschezi? 🙂
Păi… la fel. Cu graţie!!! 😛
De felina! :))
Stanuti si zici c-ai mancat usturoi! :))
Pingback: Duzina de cuvinte: Aventurile unei gospodive, I « irealia
Ce altceva se mai poate spune după o prezentare atît de elaborată decît „Poftă bună” ? 🙂
Peste Mai intai taiati capul si coada pestelui cu furculita si cutitul, si mutati-le intr-o parte a farfuriei. Apoi inserati varful cutitului pe langa sira spinarii, si despicati pestele de la un cap la altul. In acest moment, aveti trei optiuni: 1) trageti sira spinarii afara; 2) desfaceti pestele ca pe o carte, si scoateti sira spinarii; 3) ridicati fileul de deasupra, mancati-l, apoi scoateti sira spinarii din fileul ramas. Daca v-a scapat un os, scoateti-l din gura intre degetul mare si aratator. Marii pasionati de peste mananca uneori si capul, daca pestele e mic.