Duzina de cuvinte-Ghid

Nu poate fi contestat faptul , ca exista o adevarata arta si rafinament in a fi gospodina si gospodar.Si, ca in orice arta , pe langa talent , se cere si multa pasiune si dorinta de a invata , ca doar nimeni nu s-a nascut invatat.Din cele mai vechi timpuri , viata in colectivitate a impus anumite reguli , atat in ceea ce priveste aranjatu mesei , cat si in comportarea mesenilor.Deci , sa detaliem putin … Spre exemplu , pozitia corpului pe scaun , la masa , trebuie sa fie neaparat destinsa, nu de om /tamp/, picioarele intinzandu-se sub masa , cat mai mult posibil , pentru a crea spatiu vital.Pentru un bun sprijin si realizarea unei bune digestii , coatele vor fi sprijinite pe masa , iar farfuriile vor fi obligatoriu inconjurate de antebrate , sub forma de /evantai/.In timpul servitului mesei , partea superioara a corpului trebuie miscata continuu , /capul/ ramanand in permanenta aplecat deasupra farfuriei , intrucat mancarea se duce la gura antrenand bratele si umerii.Lingura se tine ca un creion , intre degetul mare , aratator si mijlociu (digitus impudicus) , manuind-o ca pe un /malaxor/.De altfel , lingura se foloseste numai cu mana stanga , spre deosebire de furculita , care se tine in mana dreapta , cand in stanga e cutitul.Cutitul trebuie apucat cu grija , intre degetul mare si aratator, apasand pe maner cu metacarpienele , nu cu falangele.Bunaoara , /nimic / nu te-mpiedica in a gesticula cu tacamurile intre degete , pentru a putea fi mai bine inteles de /asistenta/.Nu strica si-un plescait (din cand in cand ) , prin asta demonstrand gazdei ca savurezi la max.cele preparate si provocandu-i sentimente rascolitoare pline de /duiosie/ .In caz c-ai scapat un partz la masa , nu dispera, nu te comporta ca un /monstru/, cauta sa maschezi momentul, spunand ca de vina este guvernu si institutia prezidentiala..Vei constata , cu uimire , ca ai sustinatori Daca exista , cumva , vreun servetel de panza in dreptul tacamului , desfa-l cu atentie si foloseste-l (cat mai vizibil) la stersul gurii ..Practic , din aceleleasi considerente : in semn de respect , lipsa de/marsavie/ si alte simtaminte/alambicate/. Ti-a cazut un tacam pe podea , ridica-l si sterge-l cu o margine de la fata de masa , doar n-o sa soliciti amfitrionilor unul curat si sa deranjezi astfel petrecerea, creind /murmur/ printre invitati…Atentie si la feliile de paine ! Taie-le cu cutitul in portisoare mici , atat cat e nevoie , iar daca n-ai cutitul la indemana , rupe-le cu mana stanga , in timp ce sunt tinute cu mana dreapta.Daca ,din nefericire , pica firimituri , pastreaza-le langa farfurie , ca sa faci mici cocoloase , de te plictisesti.Si , in final , cand se toasteaza , ridica paharul cat iti permite bratul , pentru a da pretuire evenimentului sarbatorit si a agita spiritele.Daca ai si-o tigara dupa ureche, cu atat mai bine…
Ps/ Va amintesc faptul , ca am elaborat acest ghid cu depuneri de efort, pentru a va informa coerct , cu acuratete si sustinut da dovezi Data fiind posibilitatea erorii umane, nu pot garanta ca informatiile din prezentu sunt in totalitate corecte si complete , am apelat mai mult la imaginatie si /memorie/ si le-am trecut pa curat….

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Acareturi. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

32 de răspunsuri la Duzina de cuvinte-Ghid

  1. almanahe zice:

    tre’ să depui eforturi să alcătuieşti la fel de minuţios, coane virusache, şi un ghid pentru cei de stânga…stângaci, adicătelea. :))

  2. psi zice:

    schimbă adresa cu care te loghezi la mine şi mulţumeşte wordpress-ului că e cretin. 😦 am văzut că iar nu poţi posta la mine şi am lămurit oarecum cine e di vină…
    http://smro.wordpress.com/2012/08/05/wordpress-akismet-spam/ dacă te lămureşte marian întrucâtva.

  3. psi zice:

    acu să moară calu… îs eu la spam? comentasem ceva… 😦

  4. Pingback: Déjà vu « Almanahe

  5. Pingback: Portretistul | Joramotive de sărit obstacole

  6. Vero zice:

    Instructiv ghid, virusache! Îl iau, cu copy-paste, să-l pun bine pentru posteritate! 😀

  7. Pingback: Făcătură (cu o duzină de cuvinte în zeamă de alte vorbe, fierbinte) « Idei Înghesuite

  8. Pingback: psi-duzineală fără titlu « Tiberiuorasanu's Blog

  9. Pingback: DUZINA DE CUVINTE Țara lu ‘ Căcărău « Dictatura justitiei

  10. Marian S zice:

    Auzii că la pui trebuie să pui mina în ceaun. Este?
    Da` la peşte? Ia zi, dom` expert, ce faci la peşte cu fiarele astea inutile???

  11. Virusache, frate, ești stângaci ? 😳 😳

  12. Pingback: Duzina de cuvinte- Cică… « Cățărătorii

  13. furculiţa şi cuţitul s-au înscris la dans sportiv
    sau la scrimă ca duelul lor să aibă un motiv?
    mânuite vitejeşte în războiul cu friptura
    numai mâţa să câştige… c-a sărit îmbucătura
    jos din strachină şi-acuma o aleargă şi o saltă…
    poate crede că-i un peşte proaspăt pescuit din baltă! 😀

  14. Scorpio zice:

    :)) Bey…cocoloase fac si eu la masa, dar partz nu!!!!!!!

  15. irealia zice:

    Dacă ţin lingura cu stânga, aş face bine să am şi-un animăluţ în braţe, ceva, altfel, păcat de risipă, că-n gură nu cred că ajunge mare brânză…:)
    Altfel, admir ghidul şi respect efortul necesar elaborării lui!

  16. gabi8154 zice:

    Codul bunelor maniere, pe intelesul tuturor. Bun… am inteles si faza cu partzul, se poate intampla oricui, si asa e, momentul trebuie depasit cu gratie. Ce te faci… cu mirosul? Cum il maschezi? 🙂

  17. Pingback: Duzina de cuvinte: Aventurile unei gospodive, I « irealia

  18. Allure zice:

    Ce altceva se mai poate spune după o prezentare atît de elaborată decît „Poftă bună” ? 🙂

  19. silver price zice:

    Peste Mai intai taiati capul si coada pestelui cu furculita si cutitul, si mutati-le intr-o parte a farfuriei. Apoi inserati varful cutitului pe langa sira spinarii, si despicati pestele de la un cap la altul. In acest moment, aveti trei optiuni: 1) trageti sira spinarii afara; 2) desfaceti pestele ca pe o carte, si scoateti sira spinarii; 3) ridicati fileul de deasupra, mancati-l, apoi scoateti sira spinarii din fileul ramas. Daca v-a scapat un os, scoateti-l din gura intre degetul mare si aratator. Marii pasionati de peste mananca uneori si capul, daca pestele e mic.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s