Intersectii

Va propun o calatorie in lumea necuvantatoarelor (asa imi place sa-i numesc).Sunt convins ca v-ati ..intersectat cu asemenea specimene sau vi-i imaginati…

Servitul mesei are niste reguli scrise si nescrise.Acestea sunt sau nu respectate, responsabilitatea revenindu-i fiecaruia., in functie de cei sapte ani de-acasa.Sunt insa situatii, cand dictonul” mananci ca sa traiesti ” este uitat, sau mai bine zis, este voit uitat, mai ales cand mancarea este moca.Atunci, neamprostia sau spiritul godacului isi face aparitia cu sarg, ochii devin scrutitori precum niste periscoape, cautand fara discernamant tot ce e comestibil, intr-un tumult nefiresc al infulecarii.Godacii tranzitiei pot fi intalniti la receptii si taieri de panglici, unde bufetele suedeze (alta gaselnita post revolutionara) sunt golite cu nesat, de parca ar fi ultima masa a condamnatului inaintea executiei.Dupa „darea startului”, se asterne o perioada de tacere, discutiile se suspenda subit, sistemele mandibulare, pana nu demult linistite, devin dintr-o data malaxoare, iar masticatia isi face datoria cu furie, acompaniata de sughituri de placere si, uneori, de ragaieli dezgustatoare.Euforia inghititului e cu atat mai mare,cu cat godacii stiu ca festinul culinar e de-a moaca, deci nu trebuie sa se scobeasca in buzunarele pline de arici, pentru achitarea notei de plata.Cu gusile tresaltand ca un aspic neinchegat, multumiti de sine si plini de colesterol, se gandesc, poate, la o alta taiere de panglica.Ca de, panglici sunt, foarfeci asijderea, iar neamprostia se uita repede.
//////////////////////////////////////////////////////////////////////
Fara sa vrei , esti uneori parte integranta la unele discutii pe tema …cum a fost la o petrecere. Prima intrebare iscoditoare, nu se lasa mult asteptata:”Ce v-a dat la masa?” Raspunsul “Ca de obicei!” nu e niciodata multumitor, drept pentru care, doritorul de detalii incearca cu tot dinadinsul sa afle meniul inclus, in ordinea servirii, de la aperitiv si pana la nelipsita friptura cu garnitura de cartofi pai.”Pai, cu ce-au inceput?”Ca sa scapi de amanunte, ii spui ca servirea a fost tip bufet si fiecare a mancat ce-a crezut de cuvinta.In momentul asta il vezi ca e in ceata si, desi e contrariat de raspuns, da semne ca a priceput:”Aha, inseamna c-a fost pe apucate!” Daca-i confirmi, esti la randul tau mancat, asa ca-i spui ca ai avut o mica indigestie si te-ai rezumat doar la cateva inghitituri, ca sa faci fata.Dupa un moment de ezitare, interlocutorul finalizeaza zambind cu subanteles: “Deci, a fost de cacat!” Nu-i mai zici ca n-a fost asa, eviti pe cat posibil raspunsul, il lasi in concluzia(rahatul lui) lui si prima senzatie care te incearca e ca ai indigestie si ca-ti trebuie neaparat o toaleta.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Acareturi. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

27 de răspunsuri la Intersectii

  1. Pingback: La răscruce « VeroVers

  2. scorpio72 zice:

    aoleu ce mi-ai facut cu imaginea aia (prima)…:))
    ma duc sa bag capul in frigider sa vad daca gasesc si eu doua masline si vreo buca de casca uscata…morrr :))

  3. Pingback: Provocare papala-Intersectii « cataratorii

  4. redsky2010 zice:

    tocmai am participat saptamana trecuta la un festin de genul asta. am dat roata mesei de cateva ori sa gasesc ceva leguminoase, cu greu am gasit ceva, in afara de frunzele de salata, de decor. am incercat sa nu vad farfuriile cu varf ale celorlalti, dar cand am vazut farfurioarele cu varf ale comesenilor mei ,m-a umflat rasul.

  5. Pingback: Intersectii | Redsky2010's Blog

  6. Pingback: INTERSECTII « ECLIPSA DE MARTE

  7. Pingback: intersecţii « psipsina

  8. Mélanie zice:

    Textul tau e cumva inspirat de „carrefour”(intersectie, en français!) sau de pronuntarea sa à la roumaine:”care fura”?!… 😉

    Apetisante imagini, pentru nesatuli… 😉 à propos de „bufetele suedeze”, numai în România am auzit aceasta expresie, nici macar în Suedia… la noi se zice:”buffet à volonté”, traducere libera a expresiei:”all you can eat…”, ce nu trebuie luata à la lettre… 🙂

    vine Pastele cu mielu’
    si o sa uitati purcelu’…
    nu va-ndopati cu potol,
    ca s-aveti colesterol… 🙂

  9. psipsina zice:

    virusache, virusache! 😆
    dacă mă enervează ceva, apoi mă enervează să fiu întrebată ce am mâncat pe la vreun eveniment, întâlnire, petrecere. şi chiar am în familie pe cineva care, de câte ori aude că am fost invitaţi pe undeva începe cu întrebări de genul ăsta… ioi, ce mă enervează!

  10. Mircea C zice:

    Bre Virusache, vad ca acolo ii „potol de potol”, nu gluma ! Da bauturica pe unde o fi ? Sa nu zici ca la robinet ca nu te cred !

  11. Pingback: Intersecții | Per aspera ad astra

  12. julia zice:

    Asta e bufetul suedez???? Cind ma gidnesc cite bufete suedeze am facut la viata mea la Revelioane si zile onomastice, si nici macar n-am stiut!!! 🙂

    Imi amintesc de prima data cind au venit ai mei parinti la noi in vizita. Imi vine sa pling, caci e ca in cintecul ala: „A venit aseara mama”……Nu stiam cum s-o fac sa se simta mai in largul ei, sa fie ca la ea acasa sa nu mai faca atita caz de tot felul de lucruri……….cind a venit a doua oara, a fost mai usor! Era deja obisnuita……… :)….I-am dus la Golden Corral si saracii nu credeau ca se pot duce la „taraba” de cite ori au chef si sa manince numai ce au chef si de cite ori vor! Erau stinjeniti ca si cum ar fi furat mincarea, sau ar fi fost pe gratis!

    virusache, cu voia dumitale, eu as face deosebirea intre neamul prost si Omul din fata unui „bufet suedez”! Un om maninca ce ii place, cit ii trebuie si nu se sfieste sa mai ia odata din ceva care i-a placut. Neamul prost infuleca TOT, doar pentru ca e „pe degeaba” si pentru ca poate! Neamul prost mai si ia o bucata sa guste si daca nu-i place, o scuiba cu scirba si rage: Ce porcarie! Cum de poate cineva minca asemenea laturi?!”, desconsiderind pe un altul caruia poate ca mincarea aia i-a placut.

    Aici bufetul asta este foarte obisnuit doar ca platim pentru el, ca la orice restaurant. La evenimente la care acest bufet e pe gratis, se obisnuieste sa maninci mai mult pentru ca daca gazdelor care au platit pentru bufet le ramine mincarea, este un semn de lipsa de respect. 🙂
    Pofta buna!

    • Julia , io taman de neamurile proaste vorbii, ca asa, am fost multi la bufete d-astea si multi stiu sa se comporte, nu generalizez…Da, nu trebuie sa faci circ cu mancatu , asta e… Si sa mai iei si-n pungi…Am vazut cu ochii mei, te faci dracu de ras…Normal ca daca-ti place ceva in mod deosebit, mai dai o tura, doua( as fi mincinos sa nu recunosc)..

      • julia zice:

        mda!……grozavie sa-i vezi cu pungile! :0
        Culmea stii care e? Pun pariu ca cei care fac asta sint tocmai cei care isi pot pemite mincarea fara probleme financiare!

  13. Georgiana zice:

    am fost de vreo cateva ori la niste prezentări de medicamente care, de obicei, se lasă cu mese gheboase… să vezi ditai doctorii cum înfulecă şi cum la final îşi scot pungile de prin genţi. Deci nu poţi să crezi….

  14. De-i friptanul gratuit
    Hop şi noi la ghiftuit!
    Şi chiar dacă leşinăm
    Ne trezim ca să mâncăm,
    Nu cumva să pierdem cina
    Or s-o-nfulece vecina.

  15. silavaracald zice:

    Fain e când hămesiții ăștia, după ce s-au ghiftuit de nu mai au loc nici măcar pentru o boabă de icre, observă că sunt aduse feluri noi de mâncare, de obicei calde, cu focul sub ele încă. N-ai să vezi fețe mai disperate ca ale lor în momentele alea, că deh, ochii văd, inima cere, dar stomacul nu mai acceptă nimic. 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s