Capsa

Io-s prevazator, de felu meu.Vara-mi fac sanie si iarna car (mey, nu va ganditi la prostii) Strunele la prajini mi le aranjez la primul omat, mulinetele mi le curat la al doilea omat.Si tot asa, din omaturi , in omaturi.Cand sunt. Cand nu sunt, din ploaie, in ploaie.Sa revin.M-am tot gandit zilele astea , ca vine zeul razboiului peste mine. Zeul Marte(Ares) , cu tot alaiu lui cunoscut de ani.Intai , e clara treaba..Martisoare, flori, pupaturi, furnicaturi etc.Trece si asta.Vine opt.Io n-am descoperit apa calda, deci n-am cum.Tot fac.O atentie macar, ca altufel ies din tipare . Da pa noua, se pune? Io pa noua, imi fac dar.Mi-l fac spectaculos, cu un pranz festiv, c-ati auzit de Capsa..Numa cand ii rostesc numele , ma infior la inima. Banii sunt deja pusi deoparte, ma asteapta.
De-a lungul vremii, printre oaspetii de seama ai hotelului, fost la inceput cafenea –cofetarie si restaurant de elita , s-au numarat o multime de capete incoronate: familia regala a Romaniei, regele Carol I si regina Elisabeta, regele Ferdiand si regina Maria, regele Carol II si regina Elena, regele Mihai si Ana de Bourbon Parma, familia regala a Germaniei, imparatii Wilhelm I si Willhelm II, familia regala austriaca prin Frantz Joseph I, familia regala rusa, tarul Nicolae II, marele duce Nicolae , familiile regale ale Greciei, Serbiei, Bulgariei…si io acum, tot cap incoronat ( mey, nu va ganditi la incornorat)
La inceput imi fac pantofii cu pamatuf si crema, ma barbieresc la ten si-mi dau cu spray la suptbrat.Ca sa miros ca o floare de primavera, ca aisoru de martie.Dupe asta , pornesc spre Capsa, sa iau pranzu.Fara lumanari, candelabre, muzica-n surdina si alte prostii.Nu-mi plac fitele. Io vreau sa fiu tratat in picioare ( stiu ca iar va ganditi la prostii) cu covrig cu susan si mac. Cu mac e bun, ca-mi ramane macu-n gura, iar gustu staruie-n ceru ei cel putin o zi. Asta felu unu , cel principal, ca dispun si de desert, la alegere.Ca sa nu va mai tin in nedumerire , va arat locatia mea, cand cu noua martie. Si nici nu ma costa mult: 3 x 0,50=1,5 ron (all inclusiv). Io va dadui o idee, faceti cum vreti, da nu-mi malformati imaginea.


Poza e facuta in conditii vitrege de iarna..Observati si o gaura in geamul de protectie, pe care o s-o astup impreuna cu patronu, folosind izolier band

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Hazlii si nu numai. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

24 de răspunsuri la Capsa

  1. shogunu' zice:

    Bre, dacă n-au şi brînzoaice cu dulceaţă, nu se pune! Covrigii ie buni, da’ pentru o aşa măreaţă zi de 9, trebe ceva mai special! D’aia zic…
    Banzai!

    • Asa, Sogune, bine zici, chiar ca e mareata…Printre multitudinea de zile ale femeii, macar pe noua sa ne luminam cu de toate… Si sa nu uitam cele 40 de pahare de vin, ca sa fim sanatosi si sa nu se lipeasca relele de noi anu asta..Cu branzoaica cu dulceata se rezolva…Ii spun patronului s-o includa in meniu… :))

      • shogunu' zice:

        Io pe 9 m-aş duce la peşti. „Decît” că în zonă nu prea am unde, să ma simt şi bine. M-aş duce în deltă, da’ în martie trebe potenţă (financiară) să-ţi permiţi. Aia îmi doresc io pentru ziua de 9. O zi de linişte, singur pe baltă. Nişte beri, o trăsătură două… Atît.
        Banzai!

  2. Mitzy-mo zice:

    Vaaai! Şi eu care ziceam că gata, vii să ne vizitezi la Bucureşti. Deja îmi făcusem papucii cu cremă. Ce-i drept, aici covrigii sunt 1 RON. Dacă ai fi venit ar fi trebuit să mai dai din banii de desert şi ai fi rămas neîndulcit.

  3. anowen zice:

    strudel cu mere au? au. 3 odata. 9 martie va fi data cand te-ai lovit. de ea.

  4. psipsina zice:

    io pă noo martie iau un prânz copios de zamă albă şi dulce în care plutesc ăi patruj dă măcinici. 😉 asta dacă se învrednicesc femeile casei, cele aflate la pensie, să spargă nuca din vreme şi să frământe aluatul, cât îs io la fabrică.
    şi-mi amintesc, apropo de covrigi, că eram de măcinici la un curs, locul ăla unde socializezi de-ţi sar ochii şi dormi cam puţin, pentru că mai socializezi niţel şi după orele dă training. io, observator, mai dam o mână de ajutor trainerului şi cursanţilor care păreau deja fierţi, când, la prânzul de opt martie ne vine ideea să renunţăm la desertul tradiţional din ziua de noo, pentru măcinici. se vorbeşte cu bucătăria, bucătăria cu aragazu, ăia doi bat palma şi pe noo la unu fix, ne prezentăm la sala de mese. locaţia desfăşurări acestui eveniment este un deal din bran, iar casa se putea numi fără a greşi prea mult, big brother. numai gândul că ar fi trebuit să ne rupem sufletele până la vale şi ne tăia orice elan de plimbare. (că la deal eram deja montagnarzi pe gheaţă) dar să revin. la ora unu, prânz, popor vesel aşteptând măcinicii. io, ca să le fac loc, plimb lingura prin farfuria de ciorbă, fleoşcăi felul doi şi aştept cu emoţie… înaintea-mi se aşează un castron micuţel în care pluteai muiaţi nişte covrigi cu mac şi uşoare urme de zahăr ars…:( 😦 😦 inutil să vă spun, trainerul care îmi este bun prieten şi acum îşi aminteşte cum m-am ridicat de la masă şi în secunda doi am coborât dealul, am traversat satul şi am urcat celălalt deal, unde am mâncat măcinici adevăraţi, fierţi în zeamă dulce cu multă nucă. iar cursul de după amiază s-a produs în absenţa-mi.
    aşa că ai grijă ce aştepţi pentru noo martie. 😉

  5. teonegura zice:

    Un vot pentru covrigul cu susan, asta desi eu aproape zilnic o dau pe cel cu cascaval 😉

  6. Pisi, bine faci…! Sa se stie cine-i sefu’ :))

  7. Shogune,iti inteleg vrerea..Culmea, mi-a ramas o dorinta neindeplinita pan acum ..Spre regretul meu , n-am fost niciodata in Delta la pescuit..Ufff…

  8. Ugy, pentru tine si pentru ceilalti…Am mai postat-o si la alti virtuali prieteni (e)..O fac si aici.

  9. Io zice:

    pe langa capsa insa la subiectul preferat: aici e de noi, Virusache:)))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s