Papuci cu ciucurei

Observi uneori in fata usilor de la apartamente, doua, trei perechi de papuci, frumos aliniate, de diferite marimi si culori pastelate (unii conduri chiar cu ciucurei) Probabil ca sunt aranjate in functie de rang, incepand cu capu’ familiei si terminand cu micile odrasle.Banuiesc ca sunt familii obsedate de cultul curateniei, ceea ce nu-i rau.Mai ales, ca pana si femeia de serviciu deduce asta si, in fiecare dimineata, cu sarguinta ce o caracterizeaza, trece cu mopu’ imbibat cu apa din galeata peste incaltarile prafuite, deranjandu-le alinierea si ordinea in rang.Bineinteles , ciclul cazon al alinierii este reluat zilnic, cu aceeasi pedanterie, mecanismul functionand ireprosabil, fara sincope sau fisuri.A doua etapa, si cea mai plina de cazne, este cea a descaltatului in fata intrarii in apartament.Incepe o noua provocare, cea a aplecatului sub forma de matanii si schimbarea punctului de sprijin, lipirea unor eventuale particule zglobii de tarana pe ciorapul proprietarului si introducerea lor acolo unde nu si-ar dori nici el: in holul de apartament.Un ritual bizar, caruia nu i-am inteles complexitatea … ps/Cum s-o intra la Cotroceni ?Cu d-astia sau cu ai da jos?

Reclame
Acest articol a fost publicat în Acareturi. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la Papuci cu ciucurei

 1. Georgiana zice:

  Băi, mie mi se pare o mare mârlănie asta cu lăsatul încălţărilor la uşă dacă stai bloc. Păi ce-s eu obligată nene să-i suport mirosul de picioare transpirate? mrrrr! Sunt şi la mine-n bloc din ăştia şi chiar mă irită maxim faza, cu atât mai mult cu cât stau într-un bloc din ăla fără ferestre între etaje (ceauşist, tip ghetou), deci fără aerisire!

 2. Io zice:

  Papucii cu ciucurei de *ula sunt desigur incaltarile preferate ale chiriasilor de la cotroceni. ca ciucureii proprii (citeste *ulele proprii) nu-s suficinte sa *uta tot norodul romanesc.

  Ce ma surprinde e ca cei *ututi regulat(!) de atata amar de vreme sunt credinciosi celor ce le dau la buci si se pare ca au felatii multiple.
  De aceea or fi atat de statornici; tu ce crezi?

 3. Mitzy-mo zice:

  Ce dlăgusi sunt papuceii din a doua fotografie. Cu ce sunt? Cu nişte unicorni? Ca în poveşti? Cu expresia puterii şi sfârşit fericit?

 4. Mitzy-mo zice:

  HA! Nu cred! =))))))))))) Subliminalule!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s