La pravalie

Sunt multi dintre noi care merg la cumparaturi in magazinele alimentare de cartier, cele fara carucioare si autoservire. C-o facem cu bani mai multi sau mai putini „motorul” trebuie alimentat. Pasul in incinta placerilor il faci mai tot timpul sigur de tine, cu detasarea celui convins de un lucru bine infaptuit.

Dupa o asteptare scurta, la un rand format din doua, trei persoane, dai nas in nas cu dama situata dinapoia tejghelei. De regula, ea este cam de varsta medie, durdulie, cu parul buclat si cu posteriorul mai mult decat dolofan.

Coplesit de aparitia pantagruelica din fata ta, incepi sfios dialogul: „Va rog sa-mi taiati jumatate de salam!” Raspunsul vine prompt, nelasandu-ti timp de reactie: „Nu sevim decat la baton!”. Esti putin contrariat si intr-o stare confuza ,mai ales ca-ti propusesei altceva. Simtind starea de deruta, cerberul puncteaza din nou: „Daca-l taiem ramane nevandut si se altereaza!”. Dupa un rapid calcul mental al banilor ramasi, accepti, chiar daca nu esti sigur ca e decizia cea mai inteleapta.

Prin sticla aburita a geamului de la vitrina frigorifica, observi cum durdulia vanzatoare ia calupul de salam cu mana, fara manusa de protectie.”De ce nu folositi manusa?” o intrebi, cu gandul la o eventuala contaminare. Raspunsul vine la fel de prompt, ca la inceputul supliciului:”Nu vedeti ca e-nvelit in matz?”Accepti si asa, gandindu-te ca si prezervativul are acelasi rol. Cel de protectie…

Reclame
Acest articol a fost publicat în Acareturi. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s