La borcan

Daca pana nu demult, la prepararea ardeilor capia in otet sau a muraturilor asortate, se folosea banalul celofan pentru acoperirea borcanelor, acum, gospodinele se dau in vant dupa o noua tehnologie de ultima generatie: borcanul cu filet.

Nu conteaza ca e mare sau e mic, el trebuie sa aiba capac si sa se infileteze etans. Asimilata intr-o adevarata informatie de retea, cererea e facuta de purtatoarele de sort de bucatarie, la o cafea, de regula intre vecine, folosindu-se intrebarea de sezon: „Mai ai draga, borcane-n plus?”. Si asta chiar daca doritoarea de recipiente are in debara destule(goale,de altfel) ramase de anul trecut.

In incertitudinea cresterii sau descresterii pretului la castraveti, ea va mai cere cateva seturi, numai asa, sa stie ca pe rafturi, borcanele vor trona aliniate in functie de marimi si categorii. O data insusite, va incepe lupta achizitionarii celor trebuincioase conservarii. Adica sa fie cat mai ieftine posibil si naeparat netrecute. Ultima etapa, cea a realizarii produsului finit si mult dorit, va mai supune gospodina la o cazna: a facerii.

Intr-o bucatarie supraincalzita, va aranja temeinic borcanele in oala cu apa fiarta, invelite simandicos in ziare citite sau nu, dupa o reteta numai de ea stiuta(in”baine marine”).

Dupa borboroselile de riguare, borcanele cu filet(acum pline si vidate) isi vor ocupa locul binemeritat, pe rafturile bunastarii familiale, asteptand nerabdatoare sezonul urmator, cand vor fi iar infiletate si vor face binefacatoarea baie de aburi.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Acareturi. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s